Index Vakbarát Hírportál

Olcsó konzolt dob piacra a Nintendo

2014. május 8., csütörtök 11:44

A fejlődő piacokat célzó konzolokat dob piacra a Nintendo – írja a Verge. Elképzelhető, hogy ez része annak a stratégiaváltásnak, amiről a cég elnöke, Ivata Szatoru már korábban is beszélt.

Ivata elmondta, hogy az új hardvereket elsősorban a feltörekvő piacokra szánják, és nem egy korábbi konzoljuk lebutított vagy újratervezett verziója lesz, hanem a nulláról felépített új termék. (Ezt fontos kiemelni, mert a Nintendo ugyan 2002-ben már nyitott a kínai piac felé az Ique Playerrel, de az csak egy kontrollerbe épített Nintendo 64 emulátor volt.) Ivata azt mondta, körültekintően próbálják meghatározni az új gép ár-érték arányát.

Ivata egy mobilalkalmazást is bemutatott, amit a Wii U-ra és 3DS-re készült Mario Kart játékokhoz lehet használni. Ez nem játék lesz, csak extra fotó- és videomegosztási lehetőségeket kínál az alapjátékokhoz.

Még mindig a gödörben

A Nintendo nemrég hozta nyilvánosságra a 2013-as pénzügyi jelentését, és a számok elég elkeserítők voltak. Sorozatban ez a harmadik veszteséges évük; ilyenre még nem volt példa a cég történetében. 2013-ban az éves bevételük 571,7 milliárd jen volt, ami önmagában is visszalépés az egy évvel korábbi 635 milliárdhoz képest, de idén már 46,4 milliárd jenes veszteséggel zártak.

Rovatok