Index Vakbarát Hírportál

Itt a legújabb VR-szemüveg

2014. június 4., szerda 10:30

A Valve bemutatta a legújabb fejlesztését: egy, az Oculus Riftre emlékeztető virtuális szemüveget. Míg az Oculus Riftet – különösen a facebookos felvásárlása óta – nem csak videojátékokhoz lehet használni, a Valve szemüvegével valószínűleg nem ez a helyzet: az online játékboltot is üzemeltető cég minden bizonnyal a Steamen is futtatható játékokhoz tervezte az új kiegészítőt.

A headset elég furcsán néz ki. Ormótlanabb, mint az Oculus Rift, és az idomtalan fekete burkolatát is fehér pöttyök díszítik; ez segít a külső szenzornak, hogy pontosabban érzékelje a fejmozgást. Akik már kipróbálták, annak ellenére is lelkesednek érte, hogy ez még csak egy prototípus, a végleges modell lényegesen fejlettebb lehet a mostaninál.

Lehet, hogy a virtuális szemüvegekből is csak olyan jópofa különlegesség lesz, mint a 3d tévékből, de tény, hogy mostanában nagy a nyüzsgés a piacon. Az Oculus Rift sikersztorijáról már többször is írtunk; a Valve most mutatta be a saját eszközét; a Sony pedig szintén készül kiadni egy virtuális szemüveget a Playstation 4-hez . Hosszabb távon valószínűleg nem a hardver minősége, hanem a fejlesztők által gyártott tartalmak fogják meghatározni az eszközök sorsát.

Rovatok