Index Vakbarát Hírportál

Az Instagram megunta a gagyi videókat

2014. augusztus 27., szerda 08:53

Az új üzenetküldő, a Bolt után az Instagram újabb mobilappot készített: a Hyperlapse segítségével könnyű time-lapse videókat és úgynevezett tracking shotokat (a kamera ilyenkor követi a jeleneteket) készíteni, úgyhogy vége azoknak a mozgás közben felvett videóknak, amik annyira rázkódnak, hogy szinte semmit sem lehet látni a felvételből.

Mindkét technika viszonylag bonyolult, alapban nehéz okostelefonnal kivitelezni. A legtöbb filmes professzionális felszerelést használ az effektek elkészítéséhez. Mostantól viszont hasonló jeleneteket készíthetnek az Instagram felhasználói is - egyelőre csak Iphone-nal.

Hyperlapse beépített stabilizátort kapott, így a mozgás közben felvett anyagok nagyon jól néznek ki vele. Remek lehet például sportesemények rögzítéséhez. Az alkalmazás kezelése egyszerű, egyből a kamera jön be, és elég egy érintés a felvételhez, még egy a leállításhoz. A time lapse videókhoz állítható a lejátszás sebessége egyszeres és 12× között.

Az eredmény pedig ilyen lesz:

A Microsoft is kísérletezik hasonló technológiával, eredményeik szintén nagyon jól néznek ki, de a kutatásból még nem készült bárki által könnyen használható app.

Rovatok