Index Vakbarát Hírportál

Spotify-on megadható, mi szóljon az uberes autóban

2014. november 18., kedd 08:44

A közösségi taxis Uber megállapodott a zenestreamelő Spotify-jal, így ezentúl a fuvarrendelés után azt is megadhatjuk, milyen zene szóljon az autóban, mikor megérkezik értünk. Ehhez csak össze kell kötni a két appot (fizetős Spotify-fiókra van szükség), és kiválasztani a zenét, amihez épp kedvünk van. Sőt, ha a sofőr engedélyezi, hogy a telefonunkkal átvegyük a hatalmat a zenelejátszó fölött, akkor útközben is mi irányíthatjuk, mikor mi szóljon.

Spotify Your Ride | Uber

Érdekes kérdés, mennyire létező igényt elégít ki ez az újítás, de az előnyei már most láthatók, hiszen ezek szerint a kiválasztott sofőrnek már addig is azt kell hallgatnia, amit mi elindítunk neki, amíg odaér hozzánk. Sajnos nem minden jó dal van még fent Spotify-on, de vannak már olyan blogok és Reddit-threadek ( több is), amelyek minden idők legrosszabb Spotify-on is elérhető zenéit gyűjtik, úgyhogy lesz mivel kedveskedni a sofőröknek. Sőt, már kész lejátszási listák közül is válogathatunk. A sofőr persze dönthet úgy, hogy nem teszi elérhetővé az extra szolgáltatást, ilyenkor be kell érnünk egy egyszerű fuvarral.

A móka november 21-én indul, egyelőre csak London, Los Angeles, Mexikóváros, Nashville, New York, San Francisco, Szingapúr, Stockholm, Toronto és Sydney városában, de az ígérik, gyorsan tovább fog terjedni máshova is. Nálunk épp múlt héten jelent meg a világ legértékesebb startupja, gyorsan le is teszteltük.

Rovatok