Index Vakbarát Hírportál

Steve Jobs a halála után is aktív

2014. november 28., péntek 14:56

Steve Jobs több mint három éve elhunyt, de még mindig a neve alatt gyarapodik az Apple szabadalmi gyűjteménye. Halála óta 141 szabadalom jött ki a neve alatt; a legtöbb fejlesztőnek egy egész élet kevés ahhoz, hogy ilyen sok szabadalmat bejegyezzen.

Az Apple volt cégvezére mindig is arról volt híres, hogy részt vett a termékek fejlesztésben, és ha valamit ki tudott egészíteni egy ötlettel, akkor megemlítették a szabadalom leírásában. Úgy látszik, jó sok feladatot adtak az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának (USPTO), hogy még nem értek a Jobs által benyújtott szabadalmak végére.

Jobs a halála után bekerült az Egyesült Államok legnagyobb felfedezői közé, és már saját vándorkiállítása is van. Összesen 458 szabadalom fűződik a nevéhez. Jobs újításainak nagy része az eszközök formáját, interfészét írja le, de köztük van a legnagyobb manhattani Apple-bolt bejáratánál lévő lenyűgöző üvegkocka, valamint a közreműködésével megtervezett szuperhajó is. Ezt nehéz összehasonlítani a legnagyobb innovátorok munkásságával, mondjuk Edisonéval, aki inkább a műszaki újításairól híres.

Rovatok