Index Vakbarát Hírportál

A magyar, aki bármit bárhonnan eltalál

2014. december 20., szombat 19:42

Annak ellenére, mennyire nem egyszerű itthon legális keretek között normális fegyverrel célba lőni, egészen elképesztő, milyen képességű emberek járkálnak közöttünk. Az egyikük Csomán János, aki hivatalosan lőkiképző, nem hivatalosan meg a fickó, aki bármit és bárhonnan eltalál. Korábban is írtunk már róla, de most megint van pár videó, amit érdemes megnézni.

Az első egy sorozat, amiben 90 méterről kezd el lövöldözni a céltáblára, és egészen 160 méterig hátrál, és a trükk az, hogy ha nem is mindig, de megdöbbentően sokszor el is találja a célt (ezt csak hallani lehet, amikor a fémes boing-hangot hallják, akkor van a találat). További nehezítés, hogy Csomán nem valami speciális céllövő fegyvert használ, sőt, ha lehet, annak pont az ellenkezőjét.

Egy Sig Sauer P938-as van nála, amit másodlagos fegyverként használnak a világ szerencsésebb oldalán szolgáló rendőrök és egyéb fegyveres szervek. Csomán szerint sokkal jellemzőbb, hogy 50 centitől 3 méterig használják ezeket a bokatokban hordott, kis méretű pisztolyokat, afféle utolsó esélyként. Ide most csak a 160 méteres lövés videóját tesszük be, de Csomán Youtube-csatornáján ott a teljes folyamat, egy halom egyéb videóval együtt.

Csomán akkor sem esik kétségbe, ha csak pár lépésről kell eltalálni valamit, mondjuk pont egy kés pengéjét, sőt, hogy legyen benne valami kunszt, hiszen ki ne találna el pár méterről egy kést simán, szóval hogy legyen tét, fejjel lefelé tartja a kísérletben használt Sig Sauer P320-at.

Sig P 320 vs. kés - Csomán János

Csomán másik szuperképessége, hogy elképesztően gyors, de nem úgy, mint a western show-kban szereplő cowboyok, hanem életszerű szituációban is. Például hét tizedmásodperc elég neki ahhoz, hogy előkapja a pisztolyt és lőjön vele, annak ellenére, hogy közben a felsőjét is el kell hajtogatnia az útból (vagyis rejtve viseli a pisztolyt, de az nem hangzik olyan jól).

És hogy ez a sok képesség hogy néz ki a gyakorlatban? Pontosan úgy, mintha egy videójátékot néznénk, még a tárcserés üvöltözés is stimmel.

Rovatok