Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, miért fizetett a Google egymilliárdot a Waze-ért

2015. május 22., péntek 09:43

Ha ön valamiért nem Waze-t használ, hanem a Google Mapset futtatja a mobilján, akkor örüljön, mert a legújabb frissítés után pont ugyanolyan lesz, mintha a Waze-t használná. Vagy azt is írhatnánk, hogy tessék, hát ezért vette meg egymilliárd dollárért a Waze-t a Google: mostantól már nemcsak kijelzi a dugót, de hatékonyabban keres kerülőutat, mint eddig.

A rendszer lényege, hogy csökkenti a dugókat azzal, hogy akiket még lehet, terelőútra, alternatív útvonalra vezet. Tapasztalataink szerint ez Budapesten mondjuk nem jelenti, hogy rövidebb idő alatt érünk oda a kerülőúton, mintha beállnánk a dugóba, de megvan az az élmény, hogy legalább haladunk, nem pedig pöfögünk idegeskedve a többiekkel a rakparton vagy a szétbombázott utcák valamelyikén.

A kerülőutakat a program elméletileg magától dobja majd fel, de némi nyomkodással mi is lekérhetjük az elérhető változatokat, amiket a menetidő szerint sorrendbe állítva látunk a képernyőn. A Google szerint nemcsak alternatív útvonalakat dob majd a gép, de azt is elmondja, miért jobb arra menni. Arról nincs sajnos hír, hogy a magyar változatba ez mikor kerül bele.

Rovatok