Index Vakbarát Hírportál

A Reddit kipucolja a trolltanyákat

2015. augusztus 6., csütörtök 09:20

Steve Huffman, a Reddit vezére szerdán bejelentette, hogy a változásokat vezetnek be a necces vagy kifejezetten botrányok tartalmakra épülő subredditek (alfórumok) esetében. A népszerű közösségi linkmegosztó fórumon ezután karanténba kerülnek azok a közösségek, amelyekről úgy gondolják, hogy jobb lesz, ha nem lehet csak úgy belebotlani a tartalmaikba. Ezek tehát nem szűnnek meg, de csak akkor lehet belépni és olvasni-megosztani bennük, ha a felhasználók kifejezetten jelzik ezt a szándékukat.

Betiltanak viszont olyan közösségeket, mint az r/CoonTown és társai, amelyek 

kizárólag azért léteznek, hogy idegesítsenek más redditorokat.

Huffman szerint ez a néhány subreddit nemcsak a felhasználók többségének életét keseríti meg, de a munkatársak se tudnak eleget az oldal fejlesztésével foglalkozni, amíg a trolltanyákat kell valahogy kordában tartaniuk.

A Redditnél az utóbbi időben komoly mozgolódás zajlik. Azóta áll a bál, amióta egy hónnapal ezelőtt kirúgták a közösségi interjús AMA-részleget vezető Victoria Taylort. Először az "internet kezdőlapjának" több moderátora lázadt fel, majd közkívánatra maga az oldalt vezető Ellen Pao is lemondott. Ezután került a vezérigazgai székbe Steve Huffman, a Reddit társalapítója.

A Reddit Amerika 10. leglátogatottabb oldala, havi 150 és 200 millió közötti felhasználóval.

Rovatok