Index Vakbarát Hírportál

Játszva programoznak az óvodások a Kidkodban

2015. szeptember 11., péntek 09:25

Óvodások, alsó- és felső tagozatos iskolások számára indítja délutáni programozó kurzusait a Kidkod iskola. Az alapítók célja, hogy játékos kurzusokon adják át a legkisebbeknek az absztrakt gondolkodás, a kreatív problémamegoldás és a programozás alapismereteit.

A programozásra is igaz, hogy minél fiatalabb korban tanulja meg az ember, annál inkább válik természetes alapkészséggé. A képzések célja, hogy a diákok a technológia passzív felhasználóiból értő alkotókká váljanak. A foglalkozások fejlesztik az absztrakt gondolkodást, lehetőséget adnak a projekttervezés és a kooperáció gyakorlására.

A Kidkod diákjai az alapvető számítástudományi és matematikai gondolkodásmódot, ezek jellemző logikai felépítését, a ciklusok, változók, elágazások sajátosságait tanulják meg alkalmazások, játékok segítségével, akár még az írás-olvasás megtanulása előtt, óvodás korban. Fejlődik a gyerekek kreatív gondolkodása, megtanulják, hogy egy problémára többféle jó megoldás is születhet. Az iskola idén indítja elő kurzusait. A részvételhez semmiféle előképzettség nem szükséges.

Nem ez az első olyan iskola, amely programozni tanítja a legkisebbeket. A Logiscool hitvallása hasonló, tanfolyamaikon egyetemisták okítják a kicsiket. A tanulók játékosan sajátítják el az algoritmikus gondolkodás alapjait, szórakozásnak érzik, de valójában mély matekot tanulnak. Mobilos alkalmazásokat fejlesztenek, Lego-robotokat és Raspberry Pi-t programoznak.

Rovatok