Index Vakbarát Hírportál

Megint Twitter-fiókokat tört fel az Anonymous

2015. november 20., péntek 10:42

Egyre több Iszlám Államhoz (ISIS) köthető online fiók feltöréséről ad hírt az Anonymous. Az 5500 lekapcsolt Twitter-profil keddi bejelentése után szerdán már majdnem négyszer ennyi, 20 ezer fiókot tettek elérhetetlenné az önbíráskodó hekkerek.

Az Anonymous nemzetközi hekkercsoport a november 13-i párizsi terrortámadás után jelentették be, hogy a januári Charlie Hebdo-merénylet utánihoz hasonló, de még intenzívebb offenzívába, "totális háborúba" kezdenek a terroristák ellen. Az #OpParis (Párizs Hadművelet) nevű akcióban az Iszlám Állam hagyományosan erős online jelenlétének letörése a cél, hogy a netes propaganda elgáncsolásával hátráltassák az új dzsihadisták toborzását.

Az ISIS-hez nagyon-nagyon közeli embereink is részt vesznek a harcban, ami nagyon megkönnyíti, hogy információt gyűjtsünk róluk és a tevékenységükről

– mondta az RT-nek a hekkerek egyik képviselője, aki hozzá tette, hogy olyan eszközöket fejlesztettek a kiberháborúhoz, amelyek "talán jobbak, mint a világ bármelyik kormányának eszközei". Bár az Anonymous fellépését világszerte sokan üdvözölték, többen aggodalmukat is kifejezték az önjáró hekkercsoport fellépése kapcsán, akiknek korábban kényes mellényúlásaik és kétes kimenetelű akcióik is voltak.

Egyelőre az Anonymous is csak az ISIS nyilvános tartalmat terjesztő csatornáit támadja, legalábbis az ezzel kapcsolatos sikereikről adtak hírt. Ugyanezt teszi saját alkalmazásán belül a terrorszervezet kedvenc kommunikációs eszköze, a Telegram is, de a terroristák privát kommunikációját ők se tudják megakadályozni.

Rovatok