Index Vakbarát Hírportál

Elkészült a valódi fénykard

2015. december 18., péntek 13:41

Egy gombnyomás, felhangzik a jól ismert hangeffekt (tényleg, milyen hangja van egy lézersugárnak?), és máris megjelenik a lángoló pallos, amiről akár egy cigarettát is meg lehet gyújtani. Ami a hetvenes évek végén még trükkfelvételnek számított, az mostanra a konyhaasztal sarka mellett összeeszkábálható valóság lett.

A Sufficiently Advanced Youtube-csatorna alkotóinak hála elkészült ugyanis a valódi fénykard – naná, hogy pont az új Star Wars-epizód premierjére.

Valódi fénykardot készítettek

Lássuk, mit tud az eszköz. Króm-nikkel gyújtószerkezete és beépített hangszórója van (ez adja a hangeffektet). Az üzemanyagpumpa részben 3d nyomtatóval készült. Az üzemanyagtartály utántöltése fecskendővel oldható meg, a folyadék butángáz-meghajtással spriccel ki az eszközből. A gombnyomás után felhevülő izzószál begyújtja a hosszú, vékony, egyenes sugárban spriccelő üzemanyagot, és máris a kezünkben van a lángpallos.

Párbajokat vívni nehezen lehetne vele, mivel a tűzsugár már a nevetéskor kiáramló levegőtől megrezzen. De ennél menőbb kütyüvel nem lehet rágyújtani az éjféli premierre várók sorában.

Rovatok