Index Vakbarát Hírportál

Az Apple is beszállna a virtuális valóságba

2016. január 22., péntek 15:41

Bármi is lesz a tavaly berúgott és az elemzők szerint idén aztán tényleg felpörgő VR-forradalomból, az biztos, hogy az Apple se akar lemaradni a Google, a Facebook, a Samsung, a Nokia és – ha a kiterjesztett valóságot is idevesszük – a Microsoft mögött. A cég sztárigazolással erősített: leszerződtették Doug Bowmant, a terület egyik elismert kutatóját.

Bowman a Virginia Techről érkezik, ahol a szakterülete a "háromdimenziós felhasználói interfész dizájn és a virtuális környezetekben való elmerülés előnyei" volt. Több díjat is nyert már a területen, legutóbb például a Microsofttól kapott 100 ezer dolláros jutalmat egy Hololenses kutatásáért.

Az Apple hagyományosan titoktartó, ha arról van szó, hogy belép-e egy-egy új területre, például azt is csak közvetett jelekből tudni, hogy elektromos/önvezető autón dolgoznak. A virtuális valósággal kapcsolatos terveikről se árulnak még el semmi konkrétumot, de pár közelmúltbeli szerzeményből azért lehet következtetni az irányokra. Korábban megvették

Az már ennyiből is látszik, hogy az Apple nemcsak a felhasználókat beszippantó virtuális, de a fizikai valóságra ráhúzott kiterjesztett valóság – a VR és az AR – terén is mozgolódik.

Rovatok