Index Vakbarát Hírportál

McAfee feltörné az Iphone-t az FBI-nak

2016. február 19., péntek 14:04

John McAfee, a nevével fémjelzett vírusirtó és cég alapítója is beszállt az FBI–Apple-meccsbe, ami arról szól, hogy a kormányügynökség nem tudta feltörni a San Bernardinó-i terroristák Iphone-ját, ezért a gyártót próbálják rávenni, hogy tegye ezt meg helyettük. Ez nem túl jó ötlet, mivel innentől a gyakorlatban végül semmit nem érnek a titkosítások, ha a kormány bejáratot kap hozzájuk.

McAfee a Bussines Insideren megjelent hosszú publicisztikájának végén ajánlatot tesz az FBI-nak: „Csapatommal ingyen leszedem a titkosítást a San Bernardinó-i telefonokról. Főleg social engineeringet használunk majd (információkat gyűjtenek, amikkel végül hozzáférhetnek adatokhoz, kitalálhatnak jelszavakat például), ez három hétig tart majd. Ha elfogadják az ajánlatot, nem kell megkérni az Apple-t, hogy hátsó ajtót építsen a termékeibe, ami Amerika végének kezdetét jelentené”.

McAfee egyébként éppen az elnökválasztási kampányának közepén van a Libertarian Party színeiben, felajánlása is inkább pr-fogás, nem túl sok konkrétumot ír, valószínűleg nem véletlenül. Az Apple igazgatója, Tim Cook korábban közleményben jelentette be, hogy nem hajlandó együttműködni az FBI-jal. 

Rovatok