Index Vakbarát Hírportál

Új nevet kaphat az OS X

2016. április 15., péntek 10:37

Az Apple új nevet adhat az asztali operációs rendszerének: az eddigi OS X ezentúl MacOS lehet majd. A változás nem hivatalos bejelentésből, de nem is szivárogtatásnak köszönhetően derült ki, hanem arról a weboldalról, amelyen az Apple a 2016-os Föld Napja apropóján a cég környezettudatosságával kapcsolatos kérdésekre válaszol.

A lépés logikus lenne, mert a cég más platformokra kiadott rendszerei mind azonos minta alapján kaptak nevet, csak az asztali operációs rendszer lóg ki a sorból. A MacOS így csatlakozhatna az iOS, a watchOS és a tvOS nevekhez.

Egy hónapja is felmerült már, hogy az Apple átnevezésre készül, amikor egy fejlesztő kiszúrta a macOS megnevezést egy dokumentációban, de a mostani találat azért jelzésértékű, mert olyan felületen jelent meg, amelyet a felhasználóknak szánnak.

A jelenlegi név alatt egy rendszerfrissítést még biztosan kiad novemberben az Apple (ebben érkezik meg Siri, a cég iOS-ről ismert digitális asszisztense Macre is), de a 9to5Mac szerint az új név akár már a cég júniusi fejlesztői konferenciáján, a WWDC-n is debütálhat, amikor várhatóan bemutatják az operációs rendszer következő verzióját.

Rovatok