Index Vakbarát Hírportál

Zuckerberg élete minden napján termelt egy milliárdot

2016. május 15., vasárnap 12:42

Ha Mark Zuckerberg Facebook-vezér vagyonát elosztjuk az által eddig megélt napok számával, elképesztő adat jön ki: eddig élete minden napján átlagosan 4,4 millió dollárt, azaz több mint 1,2 milliárd forintot keresett. 

Ezt a CNBC számolta ki Zuckerberg 32. szülinapja alkalmából. A számokból pedig az is kiderül, hogy a Facebook kitalálója, akinek vagyonát 51,8 milliárd dollárra (ez kb. másfél évnyi magyar költségvetés) becsülik, napra levetítve több pénzt csinált, mint bárki más a világon.

A világ leggazdagabb embere, Bill Gates Microsoft-alapító például 60 éves, és napi átlagban 3,5 milliót keresett életében. Jeff Bezos Amazon-vezér 52 évesen napi 3,3 milliót hozott össze. Mindenki más pedig 3 millió alatt van.

Zuckerberg tavaly kislánya, Max születése alkalmából bejelentette, hogy teljes vagyonát eljótékonykodja majd, bár ez nem teljesen igaz. Valójában egyelőre annyi történt, hogy létrehozott egy nem non-profit kft.-t, amely kvázi befektetési alapként funkcionálva odaadhatja másoknak a pénzét, de végül is adót is optimalizálhat vele.

Zuckerberg szerint mindenesetre jótékonykodni fog a cége, és "a jövő generációk lehetőségeinek kiterjesztésére és az egyenlőség elősegítésére" költ majd.

Rovatok