Index Vakbarát Hírportál

Ez a robotkutya még a sört is kihozza

2016. június 26., vasárnap 13:59

Új robotot mutatott be a Boston Dynamics robotfejlesztő cég. A 25 kilós robotkutyát SpotMininek hívják, és az a különlegessége, hogy a cég korábbi modelljeihez képest nagyon halk és elég kicsi is, így kifejezetten alkalmas beltéri használatra. Legalábbis 90 percig, állítólag ennyit bír töltéssel robotolni.

Videó is készült SpotMiniről, ahogy átbújik az asztal alatt, bepakol a mosogatógépbe, kidobja a szemetet, felszalad a lépcsőn, még az üdítőt is odaviszi az asztalhoz, bár végül nem nagyon akarja odaadni a gazdinak. Talán az mutatja legjobban, mennyire élőlényszerű, hogy egészen megsajnáltam, amikor a videón a direkt elé szórt banánhéjakra lép, és persze jól elvágódik rajtuk.

Ha megnézik a videót, mindenképpen várják meg a végén a feliratok utáni bakiparádét!

Introducing SpotMini

A videón rövid ideig látható egy műanyag borítású változat is, ez már inkább néz ki eladható terméknek, mint a kicsit félelmetes, csupasz fém robotkutya. A Boston Dynamics fő problémája ugyanakkor éppen az, hogy nincs eladható terméke, legalábbis a hírek szerint a Google-anyacég Alphabet ezért adná el . Korábbi értesülések szerint az Amazon és a Toyota érdeklődött komolyabban.

Rovatok