Index Vakbarát Hírportál

3D nyomtatóval lophatók a TSA mesterkulcsai

2016. július 29., péntek 11:45

Az USA-ban eléggé komolyan veszik a reptéri biztonságot; a TSA-t nem nagyon kell bemutatni Európában sem senkinek, ha más nem, ellentmondásos testszkennereikről mindenki hallott. Az amerikai kormány minden biztonsági megoldásba szeretne hátsó ajtót, amivel hozzáférhet, ha kell. Ez a megoldás viszont gyorsan visszaüthet.  

A TSA egy ideje kínál az utasoknak szkennerbarát lakatokat, amik simán átmennek a biztonsági ellenőrzésen. Ezekhez a lakatokhoz viszont van hét mesterkulcsuk: ezek olyan kulcsok, amelyekkel bármelyik lakat kinyitható, és csak a TSA használhatta őket. Legalábbis így volt ez 2014-ig, amikor a Washington Post újságírója egyik cikkében fotót közölt mind a hét kulcsról. Múlt héten pedig biztonsági kutatók 3D nyomtatóval megcsinálták saját kulcsaikat – írja a TechCrunch.

A DarkSim905, Johnny Xmas és Nite 0wl becenevekre hallgató hekkerek a New York-i HOPE hekkerkonferencián magyarázták el, hogyan és miért másolták le a kulcsokat. Legálisan megvették a lakatokat, megnézték belső működésüket, megkeresték a közös nevezőt. Elég volt elég adatot gyűjteni, megkeresni a mintát, és máris megvan az univerzális kulcs. A kulcsokhoz itt érhetőek el a 3D nyomtatókban használható tervrajzok.

A teljes történethez hozzátartozik, hogy ezek a csomagokra lakható lakatok nem sokat tesznek hozzá a reptéri biztonsághoz, inkább az utazók megnyugtatására vannak. Vagy hát, voltak.

Rovatok