Index Vakbarát Hírportál

Itt az Amazon saját márkás repülőgépe

2016. augusztus 5., péntek 13:28

Az Amazontól olyan sokan rendelnek, hogy úgy döntöttek, saját repülőgépeket fognak lízingelni, hogy tartani bírják az egy-két napos házhoz szállítási határidőt. Be is mutatták az első saját márkás gépüket, az Amazon One nevű teherszállító repülőt. A beruházás célja, hogy az Amazon valamelyest függetlenítse magát a nagy csomagszállító cégektől, és egyben a házhoz szállítással járó költségeit is csökkentse.

Az Amazon által kidekorált és használatba vett gép egy Boeing 767-300-as, amelyet az Atlas Air nevű légi csomagszállítótól lízingelnek. A cég tervei szerint összesen 40 gépet fognak igénybe venni az Atlas Airtől és az ATSG-től. Az Amazon One még csak az Egyesült Államokon belül fog csomagokat szállítani, de a flotta bővülésével feltehetően globálisan is elérhető lesz a szolgáltatás. Erre utal az is, hogy az első gépet a nemzetközi működésért felelős igazgatóhelyettes jelentette be.

Amazon One bemutató timelapse

A cég nemcsak nagyban, hanem ezzel párhuzamosan kicsiben is ráfekszik a hatékonyabb házhoz szállításra, Angliában júliusban kezdték el tesztelni a városi csomagszállításra alkalmas drónjaikat.

Rovatok