Index Vakbarát Hírportál

Megjöttek a Tesla eddigi legerősebb autói

2016. augusztus 23., kedd 23:45

Új fejlesztéseket jelentett be a Tesla és hirtelen már Elon Musk cége gyártja a (holtversenyben) 3. leggyorsabb autót a világon. Hivatalosan is megerősítették azt, amit már régen pletykálnak

A Tesla Model S és Model X autókat mostantól 100 kWh-os akkumulátorokkal is szerelik.

Ezeknek pedig megvan a hatásuk, a Model S az új akkumulátorral 2.5 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, így már csak a Ferrari csodaautója a LaFerrari és a Porsche 918 Spyder tud ennél jobbat.

Ennek persze el is kérik az árát, az új akkumulátorral szerelt Model S P100D 36,8 millió forint, míg a Model X 37.1 millió forintos ártól rendelhető meg. Azt, hogy ez drága a cég is elismeri, ezért a honlapukon megjelent közleményben azt is megjegyzik, hogy a befolyó bevételek segítik majd a Model 3 fejlesztését, aminek remélhetőleg a tömegek számára is megfizethető lesz az ára.

A gyártást azonban visszafogja a cég, a szokásos kapacitásnak mindössze a 10 százalékát fordítják majd kezdetben erre, de később növelik majd. 

Az új akkumulátorokról az hangzott el, hogy a hűtési szerkezetet újradolgozták, ami  JB Straubel technikai igazgató szerint  elég jelentős előrelépés.

Rovatok