Index Vakbarát Hírportál

Megjelent a Google utazásszervező appja

2016. szeptember 20., kedd 09:21

A Google hétfőn hivatalosan is kiadta a mobil utazásszervezőjét,  a Trips, vagyis Utazások nevű appot. Vagyis ez lenne a magyar neve, de egyelőre csak angol nyelven működik. Ennek ellenére bárhol használható, Budapestről is tud sok hasznos dolgot.

Az app alapvetően két dolgot tud: egyrészt összegyűjti az utazás megszervezésével kapcsolatos információkat (lefoglalt repjegy, szálláshely), másrészt megtalálhatók benne az úticéllal kapcsolatos fontos tudnivalók, és programokat, érdekes helyeket, éttermeket is ajánl. Ezeket el lehet menteni, és térképre is rakja az app, így összeállítható például egy komplett városnéző napi terv azoknak, akik szeretik ezt előre összeállítani, hogy semmi se maradjon ki. Az egész városi csomagot le lehet menteni telefonra, hogy net nélkül is működjön.

A személyes infókat a Gmailből húzza be az app, vagyis a dolog csak akkor működik, ha gmailes emailcímmel szervezkedünk, vagy legalább továbbítunk ide minden foglalásról szóló emailt, hogy a Trips is megtalálja. A most kiadott app nem hivatalos verzióját már tavasszal kipróbáltuk, ide kattintva olvashatja vissza az első gyakorlati tapasztalatokat.

Most megnéztük azt is, Magyarországgal hogy boldogul a Google. Budapestről a turistáknak legfontosabb infók megtalálhatók, onnantól, hogy melyik busz visz be a városba a reptértől, odáig, hogy a körúton hol találni éjjel-nappali gyógyszertárat. Így első, szúrópróbaszerű átfutásra egy nagy hiba tűnt csak fel: a Google szerint az Uber még mindig működik Budapesten, pedig ugye dehogyis.

Éttermeknél se csak a Michelin-csillagokkal dobálózik az app, Frici papa kifőzdéjétől a Főzelékfalóig lehet válogatni más kategóriában is. A programoknál külön ajánl a Trips kül- és beltéri csinálnivalókat, fürdőket, történelmi helyeket, de a helyiek kedvenc látnivalóit, épp a közelben lévő helyeket, és ideális szelfizős pontokat is. Nem csak Budapesten használható egyébként az app, más magyar városokat is ismer.

Az alábbi videó a maga marketinges tökéletességével, de nagyjából illusztrálja, hogy is néz ez ki, bár a valóságban talán egy fokkal kevesebb kecske mászkál szabadon Barcelonában:

A Trips Androidra és iOS-re is letölthető.

Rovatok