Index Vakbarát Hírportál

A Spotify veheti meg a Soundcloudot

2016. szeptember 29., csütörtök 00:15

A svéd zenestreamer oldal, a Spotify a pletykák szerint komoly tárgyalásokat folytat azért, hogy felvásárolja német vetélytársát, a Soundcloudot. A hír a Financial Timestól származik, a lap a tárgyalásokra rálátó forrásokra hivatkozik. Hivatalosan sem a Spotify, sem a Soundcloud képviselői nem erősítették meg a híreket.

A Soundcloud tulajdonosai egy ideje már keresték a pénzügyi megoldást a folytatáshoz, és a cég eladása is szóba került már. A Bloomberg még júliusban egymilliárd dollárban határozta meg a cég értékét piaci szereplők véleménye alapján.

A Spotify és a Soundcloud is azok közé a zeneszolgáltatók közé tartozik, melyek bár komoly mennyiségű előfizetőt (vagy reklámok fejében ingyenes regisztrálót) tudtak összegyűjteni, de a szolgáltatás mégis veszteséges maradt. Ennek számos oka van, például az olyan nagy szereplők belépése a piacra, mint az Apple vagy a Google. Júniusi sajtóértesülések szerint az Amazon is hamarosan elindítja saját, hasonló zenei szolgáltatását, ez még tovább nehezíti majd a Spotifyhez hasonló kisebb vállalatok helyzetét.

Rovatok