Index Vakbarát Hírportál

Jól pörög a Surface a Microsoftnál

2016. október 21., péntek 15:38

Jócskán megnőtt a Microsoft bevétele a Surface tabletek eladásából, ami azt mutatja, hogy az egy kézben tartott hardver-szoftver kombinációra érdemes üzletet építeni. Milyen meglepő.

Jövő héten pedig az is kiderül - mi is élőben közvetítjük -, hogy mivel tervezik folytatni ezt a sikeres történetet, szerdán ugyanis új eszközöket mutatnak be. Frissített Surface tableteket, asztali számítógépeket várunk, esetleg ezen a márkanéven piacra dobott mobilt.

Bár a tesztjeinken is elég jól szerepeltek a Surface tabletek, ezek Magyarországon hivatalosan nem kaphatók (nem is volt egyszerű beszerezni őket). Úgy tudjuk, a Microsoft már vizsgálja, hogy mekkora az érdeklődés a termékei iránt a régióban.

A Surface-ek a legutóbbi pénzügyi jelentés szerint az elmúlt negyedévben 926 millió dolláros bevételt hoztak, ez 38 százalékkal több az egy évvel korábbi 672 milliónál. Még nem olyan szép eredmény, mint amit az Apple elért az iPadekkel (4,9 milliárd), de az erősödés elég látványos. És ez még mindig sokkal jobb hír, mint az 1,8 százalékkal csökkenő bevétel a Windowsból, és a mobilipari bukás. 

A negyedév másik sztárja a felhő volt. Összességében az "intelligens felhő" biznisz 8,3 százalékkal hozott többet, 6,38 milliárd dollárt, és az Azure bevételei 116 százalékkal nőttek,  szerverek 11 százalékkal hoztak többet. A dobozos termékből szolgáltatássá alakuló Office pedig 5 százalékos pluszban volt az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Rovatok