Index Vakbarát Hírportál

Elég nagy bajban van a Twitter

2016. október 25., kedd 09:28 | aznap frissítve

A Twitter megint munkaerő csökkentésre készül, néhány jól értesült forrás szerint még a héten bejelentik az elbocsátások mértékét. A hírek szerint dolgozóik nyolc százalékát küldenék el, ez nagyjából háromszáz embert jelent. Ugyanennyit bocsátottak el tavaly, amikor Jack Dorsey társalapító átvette a vezérigazgatói posztot. A mostani leépítés mértéke még elég képlékeny, változhat a végső szám.

Az érdekesség, hogy a leépítésről szóló bejelentés még a harmadik negyedéves jelentés előtt jöhet ki. A Twitter csütörtökön teszi közzé, milyen volt az elmúlt három hónapja. A cég természetesen nem kommentálja a leépítésről szóló híreket.

A Twitter elég nagy bajban van, veszít a pénzéből. Ezt költéseinek visszafogásával próbálja lassítani. A cég a elmúlt időszakban bankokat fogadott fel, hogy gyorsítsák a cég esetleges eladását, de az érdeklődő cégek végül visszaléptek, nem tettek ajánlatot a Twitterre. A visszalépést sokan azzal magyarázzák, hogy gyakoriak a rasszista szexista posztok és ennek kezelését egyik nagyobb cég sem meri bevállalni.

A Twitter részvényeinek értéke az elmúlt egy évben negyven százalékkal csökkent. Emiatt már nem tud mérnökeinek, fejlesztőinek részvényekkel fizetni. Ennek pedig hosszabb távon is következményei lehetnek, nem tud már versenyezni olyan jól menő végekkel, mint a Google vagy Facebook. A munkatársak számának csökkentése némileg enyhít most a nyomáson, de csak átmenetileg.

Rovatok