Index Vakbarát Hírportál

Búcsúzunk a vine-tól, nézze meg 10 kedvencünket!

2016. október 28., péntek 16:57

Váratlanul bejelentették, hogy leáll a Vine, ezért összeválogattuk a 10 kedvenc, 6 másodperces videónkat a sokmillióból. Sírjon velünk röhögve ön is!

Váratlanul bejelentették: leáll a Vine, a rövidvideós műfaj fő úttörője, aminek népszerűségi hullámát később a Coub, a Snapchat és Instagramvideók is ügyesen meglovagolták. Ez is lett a veszte: A tulajdonos Twitter azzal indokolta a bezárást, hogy az Instagram elhalászta a népszerűségüket.

Kicsit ijesztő nézni, ahogy a Facebook (az Instagram tulajdonosa) próbál minden területen uralkodni, már a Snapchatet meg a Periscope-ot is elég jól másolja, és úgy tűnik, sikeresen hódítja el a közönséget az úttörő, műfajteremtő kicsiktől. Viszont a Vine tényleg legendákat nevelt ki, névtelen otthon unatkozó tinik váltak több tízmilliós követőtáborral rendelkező sztárokká, a legnagyobb cégek kérték fel őket hirdetéseikhez, tévék a műsoraikhoz.

Másfél éve részletesen írtunk a rövidvideókról, és aztán minden héten összeválogattuk a legjobb rövidvideókat tartalmazó Coubatov-listákat. Most főleg ezek alapján, a 10 kedvenc Vine-unkkal búcsúzunk ezektől a legendás 6 másodpercekben gazdag évektől.

1. A gumikacsák :(

Hangot fel!

A vine-ok hangját külön fel kell kapcsolni, kattintson a videók jobb alsó sarkában lévő ikonra!

2. A gumikacsák továbbgondolva

3. A renitens deszkásfiú

4. A top-viner Rudy Mancuso rasszista-szemüvege

5. Amikor a top viner Thomas Sanders ismeretlen embereket narrált az utcán :(

6. Why? :(

7. A tévében teniszező bácsik :(

8. A top viner Zach King kólarakétája :(

9. Az Index egykori dizájnerének, Etelének is kedvenc vine-ja :(

10. És például a hangutánzós :(

Korábbi rövidvideós válogatásainkat, a Coubatov-listákat itt érheti el.

Szia, Vine, jó volt veled!

Rovatok