Index Vakbarát Hírportál

Megint kigyullad valami akkumulátora

2016. november 3., csütörtök 11:41

Nem a Samsung az egyetlen cég, ahol épp azon törik a fejüket a vezetők, hogy oldják meg a lángra kapó akkumulátorok problémáját: korábban a hoverboardokat kellett visszahívni, mert a megszokott vicces videók mellé kevésbé vicces, kigyulladós videók is születtek a főszereplésükkel, most pedig a szintén elektromos meghajtású, de hagyományos formájú gördeszkák gyártója, a Boosted hívta fel a vásárlók figyelmét, hogy van egy kis probléma a termék akkumulátorával.

A közlemény szerint két, egymástól független eset ismert eddig, amikor a lítium-ionos akkumulátor belseje úgy döntött, megnézi, milyen odakint – szerencsére az akkumulátor tűzbiztos anyagból készült tokja nem engedte elterjedni a lángokat. Személyi sérülés nem volt, anyagi kár nem esett (leszámítva a használhatatlanná vált deszkákat), a Boosted mérnökei mégis arra kérik a felhasználókat, hogy ha lehet, tartsák távol a gyúlékony dolgoktól az eszközt, és ha valami furát érzékelnek, például extrém melegedést vagy füstölést, azonnal hívják a céget.

A probléma az idén augusztusban kiadott, második generációs, vízálló deszkákkal van, és kérdés, hogy ez hogy érinti a 2017 elejére tervezett új, erősebb akkus változat piacra kerülését. Sőt, egyes elemzők szerint lassan talán ideje lenne annak is, hogy a lítium-ionos akkumulátorok helyzetét vizsgálja valaki komolyabban, vagy legalább a felhasználási szabványokon szigorítsanak a hatóságok.

Rovatok