Index Vakbarát Hírportál

Sasokkal vadászik drónra a francia légierő

2016. november 18., péntek 13:32

Sasokkal szedné le a francia légierő az azonosítatlan drónokat a légteréből - írja a The Local. Közleményük szerint a drónokat akár terrortámadásokban is felhasználhatják, levadászásuk pedig sasokkal lehet a legolcsóbb és leghatékonyabb.

Ezt azzal indokolták, hogy egyes esetekben, például ha azok emberek fölött repülnek, a drónokat nem lehet kilőni, mert a lehulló darabok veszélyeztetnék az alatta állókat. A madarak ezzel szemben anélkül hatástalaníthatják a szerkezeteket, hogy nagyobb károkat okoznának bennük.

#PointPresse : pour la lutte anti drone, des solutions transitoires pertinentes et des perspectives. pic.twitter.com/uIgFUiMjuy

— Armée de l'air (@Armee_de_lair) 2016. november 17.

A légierő még tavasszal szerezte be a tojásokat, majd nyáron megkezdték a sasok kiképzését, melynek során nem csak a drónok elfogására, hanem azok felismerésére is megtanították az állatokat. A sasokat éles helyzetben 2017 nyarától vethetik majd be. Az ötlet egyébként nem teljesen új, a holland rendőrség már korábban is használt sasokat a drónok elleni harcban.

Rovatok