Index Vakbarát Hírportál

Februárban jön az Android Wear 2.0

2017. január 12., csütörtök 17:27

Február elején jelenik meg az Android Wear alkalmazás viszonylag nagyobb frissítése, ekkor teszi közzé a Google az Android Wear OS 2.0-t. Ezt a fejlesztőknek küldött levélből tudta meg az Android Police.

A legnagyobb frissítés az órára is rákerülő Google Play, ami azt jelenti, hogy magán az órán lehet ezentúl alkalmazásokat keresni és telepíteni. Persze csak akkor, ha az alkalmazások kompatibilisek az adott óra operációs rendszerével.

A frissítések számos új szolgáltatás is megjelenik, például az Android Pay, a kézzel írás támogatása, teljes Qwerty billentyűzet, egyérintéses válaszüzenetek. Valószínűleg még a Google Assistant is megjelenik az órákon.

Az alkalmazással két új órát is bemutatnak, amelyeknek az lesz a feladata, hogy rajtuk mutassák be, mire képesek az androidos okosórák. Az órákról még nem sokat tudni, a gyártó is titkos. A Google korábban több céggel működött együtt, gyártott már okosórákat a céggel az LG, Huawei, Motorola, Asus.

Érdekes lesz megnézni, merre tart majd az okosórák piaca 2017-ben. Most jelenik meg ugye az új Android Wear, de a Fitbit is mozgolódik, a Pebble és a Vector felvásárlásával komoly szereplőként jelenhetnek meg a piacon, ráadásul saját operációs rendszerű órákkal.

Rovatok