Index Vakbarát Hírportál

A Snapchat lemásolta az Instagramot

2017. április 3., hétfő 09:02

Az Instagram tavaly augusztusban bevezetett funkciója, az Instagram Stories egyértelműen a Snapchatet koppintja. A Stories eredetileg a Snapchat találmánya volt; az Instagram még arra sem vette a fáradtságot, hogy megváltoztassa a nevét, csak egy az egyben átemelték a funkciót. Azóta náluk is elérhetők a csak 24 órán át megtekinthető képek.

A Snapchat úgy gondolta, hogy kölcsönkenyér visszajár, és egy kis fricskával készültek április 1-jére. A bolondok napjára időzített álhírek és szívatások általában fárasztók, de ez kimondottan frappánsra sikerült. A választható filterek közé elrejtettek egy, az Instagram dizájnját egy az egyben lekoppintó filtert. A szűrőt a kép elkészítése után lehetett ráhúzni a képre.

A (vissza)koppintáson kívül egy kis gúnyolódásra is futotta. A Snapchatet gyakran emlegetik úgy, mint a millenniumi generáció platformját, ami modern és friss alkalmazás, szemben az elavult Facebookkal, ahol mindenki anyja regisztrálva van. A kamu Instagram filteren úgy látszik, mintha az egyik lájkoló a felhasználó anyja lenne (my_mom), ezzel utalva arra, hogy az instás képeket maximum az anyukák lájkolgatják, nem a menő fiatalok.

Rovatok