Index Vakbarát Hírportál

Kevesebb eladásból több az Apple pénze

2017. május 3., szerda 13:06

Az Apple közzétette negyedéves jelentését, ami önmagában nem lenne érdekes, ha nem vonhatnánk le néhány tanulságos következtetést. Az egyik ilyen, hogy a cég többet keres egy iPhone-on, vagyis hiába adtak el kevesebbet most, mint tavaly ugyanilyenkor, több lett az ebből származó bevétele.

Ez azért érdekes, mert korábban már röppentek fel olyan pletykák, amelyek szerint az Apple bevállal egy igazán drága iPhone-t. A következő mobilja, amely iPhone 7s vagy iPhone 8 vagy csak sima iPhone néven fut majd prémium kategóriás lesz és több mint ezer dollárba kerül majd az alapmodell.

Nem mintha az eddigi iPhone-ok olcsók lettek volna, de úgy tűnik, az Apple igazolni látja az iPhone 7 árazását, amely valamivel drágább volt az eddigieknél, mégis sok fogyott belőle. Az Apple tehát 50,76 millió darab mobilt adott el a második negyedévben, ami alig kevesebb az egy évvel korábbinál, amikor 51 millió darabot adtak el.

A jelentésben egy másik érdekességre is felhívnánk a figyelmet: az Apple Watch eladásait összevonták a tartozékokkal és kiegészítőkkel. Vagyis ezek után még kevésbé tudható majd, hogy hány darabot adtak el az okosórából, mert annak számait együtt kezelik a Beats termékekkel, az AirPodokkal, Apple TV-kkel.

Kénytelenek vagyunk elhinni Tim Cook állításait, amikor azt mondja, hogy megduplázták az eladásokat. Ez akár egy választ is lehet az Amazon, eBay és Google lépéseire, hogy szép csendben megvonták támogatásukat az Apple Watchtól, vagyis alkalmazásaik legújabb frissítésében már nem támogatják a rivális cég óráját. A furcsa az egészben, hogy ezt hetekkel korábban megtették és senki nem vette észre.

Rovatok