Index Vakbarát Hírportál

A Google reklámmal győzködi a terroristákat

2017. június 19., hétfő 08:57

A Google bejelentette, hogy jobban meg fogja szűrni a Youtube-on megjelenő szélsőséges vagy terrorizmushoz köthető tartalmakat – írja az MTI.

A szigorúbb fellépés két pillérre fog támaszkodni: a cég egyrészt javítani fog a szoftveres tartalomszűrés hatékonyságán, másrészt több embert vesznek fel a problémás videók azonosítására és eltávolítására.

A Google azt is ígéri, hogy szélesíteni fogja az együttműködést a netes szélsőségek ellen harcoló szervezetekkel. Sőt, egy már korábban is felmerült ötletet is megvalósítanak: netes hirdetésekkel próbálják meg elérni azokat, akik az Iszlám Állam toborzókampányainak is a potenciális célközönségét jelentik. A hirdetésekkel a radikalizálódásukat megelőző terrorellenes videókra irányítanák a figyelmüket, vagyis gyakorlatilag beszállnak az antiterrorista ellenpropagandába.

A szélsőségesek és a terroristák nemcsak a biztonságunkat akarják aláásni, hanem meg akarják semmisíteni az értékeinket is, és mindazt, ami nyílttá és szabaddá teszi a társadalmat. Ezt nem engedjük meg nekik

– írja közleményében a cég.

Azért azt is elismerik, hogy bár más netes cégekkel együtt évek óta dolgoznak a szabályzatukat sértő tartalmak minél hatékonyabb eltávolításán, az az igazság, hogy bőven van még hova fejlődniük ezen a téren.

Múlt csütörtökön a Facebook is bejelentette, hogy új eszközök bevetésével próbálja megfékezni a szélsőséges és terrorista propagandát.

Rovatok