Index Vakbarát Hírportál

Nem bűnös a Tesla a tavalyi halálos balesetben

2017. június 20., kedd 10:39 | aznap frissítve

Tavaly májusban halálos baleset történt egy Tesla Model S-sel az Egyesült Államokban. A közlekedésbiztonsági felügyelet, a National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) vizsgálatot indított az ügyben - azt tudni lehetett, hogy a baleset idején be volt kapcsolva a jármű vezetéssegítő rendszere, az Autopilot -, de nem találták bűnösnek a Teslát. Erről egy 538 oldalas jelentést tettek közzé hétfőn

A karambol pontos okait még mindig nem tudják, annyi viszont biztos, hogy a balesetező Tesla egy floridai autópályán haladt, amikor egy merőleges úton bevágott elé egy pótkocsis teherautó. Vélhetően az erős ellenfény miatt sem a sofőr, sem az autó nem észlelte a jármű pótkocsiját, a Tesla pedig azért nem felelős a balesetért, mert a sofőr nem fogta a kormányt.

Hiába nevezik önvezető autónak, attól még a Tesla erősen tanácsolja a felhasználóknak, hogy mindig tartsák fent az irányítást. A balesetező Joshua Brown ezt nem tette meg annak ellenére sem, hogy az autó többször is figyelmeztette erre. Emiatt kérte korábban a német közlekedési miniszter, hogy ne nevezzék önvezetőnek, mert félrevezeti a sofőröket.

Rovatok