Index Vakbarát Hírportál

Beperlik a Microsoftot a Hololens miatt

2017. november 23., csütörtök 09:15

Szabadalomsértés vádjával beperli a Microsoftot egy HoloTouch nevű connecticuti cég – írja az Engadget.

A cég szerint a Microsoft tudatosan engedély nélkül használta fel két szabadalmukat is a Hololens nevű kevert valóságot (virtuális és kiterjesztett valóságot is) megjelenítő szemüvegéhez. Az esetleges jogi huzavona érzékenyen érintheti a Microsoftot, mert a kevert valóság és vele a Hololens egyre fontosabb szerepet tölt be a cég jövőbeli terveiben.

A HoloTouch által idézett két szabadalom több mint egy évtizedes, és mindkettő a holografikus megjelenítéssel, illetve a felhasználók és a holografikus képek interakciójával kapcsolatos. Állításuk szerint az alábbi történt:

A HoloTouch szerint más cégek is jogtalanul használják a megoldásait, ráadásul nemcsak az Egyesült Államokban, de több más országban is rendelkeznek szabadalmakkal, így ha a jogdíjak reményében beleállnak a történetbe, hosszas jogi procedúra kezdődhet.

Közel se lenne példa nélküli, ha sikerrel is járnának, tavaly ősszel például a VirnetX nevű szabadalmi troll nyert meg egy évek óta húzódó pert az Apple ellen, amivel 300 millió dollárt nyertek.

Rovatok