Index Vakbarát Hírportál

100 millió dollárt is fizethettek egy magyar startupért

2018. január 19., péntek 15:00

Az új technológiák támogatásával és begyűjtésével foglalkozó One Identity bejelentette, hogy felvásárolják a magyar érdekeltségű Balabit cégcsoportot.

A Forbes szerint a One Identity már 2015-ben megkereste a Balabitet egy közös monitoring szoftver fejlesztésének ötletével, de a felvásárlási ajánlattal csak idén álltak elő.

A tranzakció részletei, így a vételár sem nyilvános, de a Forbes becslései szerint az amerikai cég legalább 100 millió dollárt (több mint 25 milliárd forintot) fizethetett a Balabitért.

A Balabit bevételeinek 95 százaléka külföldi értékesítésből származik. A Balabit ügyfélkörébe többek között multicégek, bankok és államigazgatási szervezetek tartoznak. Korábban mi is foglalkoztunk az információbiztonsági megoldásokat, például privilegizált hozzáférés-kezelést kínáló céggel.

Györkő Zoltán, a Balabit alapító-ügyvezető igazgatója az MTI-nek azt mondta:

A Balabit-csoport veszteséges volt, miután 2014-től nyolcmillió dollár kockázatitőke-finanszírozást vettek igénybe, de a tervek szerint a következő üzleti évet már nullszaldóval zárhatják. A Balabit konszolidált árbevétele a 2016/2017-es üzleti évben 20 millió euró, több mint 6 milliárd forint volt – 20 százalékkal több, mint egy éve. Idén 25-30 százalékos növekedésre számítanak.

(MTI | Forbes | Balabit)

Rovatok