Index Vakbarát Hírportál

A Verizon előfizetői ingyen kapnak 4G-képes telefont

2022. július 11., hétfő 21:20

A Verizon nem szeretné, ha az ügyfelei megszenvednék a 3G-leállást, ezért 4G-képes telefonokat ajándékoznak az előfizetőiknek, hogy továbbra is zavartalanul tudjanak internetezni.

Szerte az egész világon zajlik a 3G-hálózat leállítása, így az Egyesült Államokban is. Az egyik legnagyobb szolgáltató, a Verizon 2022 végéig kívánja teljesen leállítani a 3G-hálózatát. Annak érdekében, hogy a leállás zökkenőmentesen történjen, akciót hirdettek.

A The Verge értesülései szerint azok az ügyfelek, akik eddig még nem cseréltek készüléket, ingyen kapnak 4G-képes telefont a szolgálatótól. A cég egy három készülékből álló listát ajánl fel a felhasználóknak, amelyből kiválaszthatják a sajátjukat: 

Az első kettő ára nagyjából száz dollár, míg a Nokia terméke körülbelül nyolcvan dollárba kerül. Ez átszámítva 33 és 40 ezer forint közötti összegeket jelent, vagyis nagyjából ugyanakkora összeggel támogatják a felhasználókat, mint a magyar állam. 

A Verizon alapvetően minden ügyfelének elpostázza a készüléket, akik ezt nem szeretnék igénybe venni, azoknak ezt külön jelezniük kell a cég felé.

Magyarországon július elsejével kapcsolta le a 3G-hálózatot a Telekom. A kormány a hálózat leállítása miatt állami pályázatot hirdetett. Júniusban már több mint 15 ezer telefont cseréltek le a médiahatóság programjában.

Rovatok