Index Vakbarát Hírportál

Bemutatták az új iPhone-t

Megérkezett az iPhone 7 és az Apple Watch 2

Tóth Balázs
SzD
2016.09.07. 20:58

Összefoglaló

Az Apple Watch Series 2 fényesebb, vízálló, és 60 fps-sel jeleníti meg a tartalmakat
A Series 2 ára 369 dollár, de lesz egy olcsóbb, 269 dolláros Series 1 verzió is
Az iPhone 7 szimpla, a 7 Plus dupla kamerát kap
Az új iPhone vízálló, ahogy az óra is
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Úgy kezdtem a bejelentkezést, hogy megrögzött Windows Phone-os vagyok, és kíváncsi vagyok, hogy az Apple meggyőz-e arról, hogy vegyek magamnak egy iPhone-t. 

  A válasz pedig az, hogy: Nem.

  Nyilván az alap érvem az, hogy nem adnék ennyi pénzt egy telefonért, de valójában a jack-bemenet hiánya már élből annyira megnehezítené az életemet, hogy nem kárpótolna az egyébként nagyon király fényképező, a processzort pedig valószínűleg nem használnám ki semennyire, maximum néha a RAW-fájlok bazdirgálásakor.

 • A 32 gigabájtos iPhone 7 ára 649 dollár lesz, az ugyanekkora 7 Plus pedig 770 dollárról indul. De 256 gigabájtig felmehetünk.

  Viszont itt jön az Apple kegyetlen gazdaságpolitikája a képbe. 1 dollár papíron 250 forint körül mozog, viszont Cupertinóban nem így váltanak. 1 dollár 1 eurót ér, utóbbi valuta viszont jó 300-320 forint. Vagyis a sima 7 ára valahol 201.500 forint, a 7 Plusé pedig 240.000 forint környékén lesz, és akkor ebben még nincs benne az áfa (Magyarországon 27 százalék).

  Véget ért a közvetítés, hamarosan jelentkezünk egy összefoglalóval.

 • akkor fontos kérdés, hogy vajon a 2004-ben megjelent World of Warcraftot nem konvertálják-e az iPhone 7-re. Ez a vas már simán elbírna egy 40-es raidet.

 • Ráadásul a telefonunkon, mindezt a telefonunkra telepített Adobe Lightroomban.

 • Egy órával többet bír az iPhone 7 Plus, mint az iPhone 6S Plus. LTE-s böngészéssel 15 óra az üzemidő.

  Ha megoldanák, hogy az akkuja kibírja gond nélkül mondjuk három napig, simán vennék iPhone 7-et. Nem mintha olyan nagy katasztrófa lenne naponta tölteni, de zavarja az ocd-met, ha 50% alatt van a telefonom, vagy bármilyen kütyüm töltöttsége.

  - sorolta Hancu az energiahasználattal kapcsolatos elvárásait.

 • Az első iPhone-nál 120-szor gyorsabb, az előzőnél 40 százalékkal.

  64 bites, négymagos, és tartozik hozzá egy teljesítményvezérlő, hogy ne fogyasszon sokat. Két mag nagyon hatékony, ezek ötödannyit fogyasztanak, mint a másik kettő.

  A grafikus teljesítmény is javult, 50 százalékkal a tavalyi A9-hez képest.

  Ezzel már konzolszintű grafikus teljesítményre leszünk képesek. 

 • Elég lesz kinyitni az Apple Airpods dobozát, és máris kapcsolódik az iPhone-hoz. Nincs második lépés, pin-kódok bepötyögése, vagy más marhaság.

 • – hangzik el az Apple felvezetője az AirPods nevű új termékhez. 

  Nagyjából egy Bluetooth-os fülhallgató+mikrofon kombóról beszélünk, de Apple módra újra gondolva.

  Egy W1 nevű chip felel majd azért, hogy a telefonunk és az eszközünk kommunikáljon és lejátsza a hangokat a fülünkbe. Érzékelni fogja az eszköz, hogy a fülünkben van. Bekapcsolni pedig úgy kell, hogy kinyitjuk a dobozát. Nincs gombnyomás vagy más teendő, automatikusan elindul.

  Mozgásérzékelők azonnal működésbe hozzák Sirit, innentől rajta keresztül parancsolhatunk a világnak.

  5 óráig bírják ki egy feltöltéssel, ami 2016-ban baromi kevés.

 • Ennek még nagy szerepe lesz a jövőben, valószínűleg ezt fogják eladni egy rakás fülhallgatógyártónak, rengeteg pénzért, hogy ők is ugyanazt a minőséget tudják nyújtani, mint az Apple saját drótnélküli fülese.

 • Azért, mert bátrak vagyunk

  - mondta Schiller. Mernek előre lépni.

 • A fülhallgató pedig Lightning csatlakozóra köthető.

  Hiszen ezt a csatlakozót eredetileg is úgy terveztük meg, hogy nagyszerű audiocsatlakozó legyen

  - magyarázza Phil Schiller.

  Természetesen minden telefonhoz csomagolnak Lightning csatlakozójú fülhallgatót, és egy adaptert is, amibe bedugható a jackdugó.

 • 26mm-es Carl Zeiss lencsék, 41 Mpx, 2.2-es fényerős objektív, Xenon-vaku. 

  Igen, van, amiben már jobb az iPhone 7, de azért ne felejtsük el, hogy a Nokia 1020 már egy hároméves típus. A koncepciót viszont leporolhatná a Microsoft, ha akar még valamit a mobilpiactól.

 • Tehát videótelefonáláskor – Apple-nyelven Facetime-ozáskor – lényegesen élesebb képet lát majd rólunk a partnerünk. Szelfizéskor is megkapjuk az automatikus képstabilizálást.

 • Az egyik széleslátószögű, a másik telefotós, kétszeres optikai zoommal. Csak rányomunk a kijelzőn egy gombra, és máris kétszeres nagyításban, a másik lencsével fotózunk a normál helyett.

  A dupla kamera megpróbál mélységi térképet készíteni, élesen lefotózza a fotózott tárgyat, és a hátteret szépen elhomályosítja. Ilyen képeket készítenek a tükörreflexes kamerák is, csak azok nem igényelnek szoftveres segítséget a mélységélességhez.

  Kíváncsian várjuk a tesztelést, hogy milyen gyorsan megy a váltás.

 • 1,8-as fényerősséget is bírni fog a telefon: vagyis sötétben is megállja majd a helyét. 

  Hat részből áll az új lencse, ennek hála élesebbek lesznek a képeink. Az új fényszenzornak hála gyorsabb és energiatakarékosabb lesz a telefonunk.

  12 megapixeles képeket készíthetünk, négy ledvaku lesz a telefonban. A True Tone rendszer akkor is kisegít minket, ha mesterséges fényben fotózunk.

  Kicserélték a képstabilizálót is. Ez jól a Live Photoshoz, vagyis a mozgó fényképekhez vagy ahogy a pestiflaszter hívja: fotógifekhez.

  Fotósok figyelem: RAW-támogatás is van.

 • Mi van a jackdugóval???

  „Van ugye ez az új csatlakozós fülhallgató. Ami - mondjuk ki - teljes téboly. Eddig az egész világ a minijackes fülhallgatóval hallgatott zenét. Most - a csak a saját telefonjaiknál használható töltők után - megint sikerül ennek a remek vállalatnak egy olyan saját szabványt bevezetniük, ami csak az ő termékeikhez használható. Semmi máshoz. Azaz kb. minden értelmes, iphone-os zenehallgató embernek legalább 2 típusú fülhallgatóra lesz szüksége. Egy az iPhone-okhoz, egy meg az összes többi eszközhöz. Arról már nem is beszélve, hogy aki egyszerre akarja majd az új telefonját tölteni és azon, kábeles fülhallgatón zenét hallgatni, nos, az beszopta, mert a kettő együtt nem fog menni. Gratulálok.” - kommentálta Marci kollégám. 

 • Itt van egy második hullámos fekete. Mi csak úgy hívjuk fekete

  – vezette fel Schiller, hogy milyen fekete is lesz a telefon. Annyira, hogy az Apple-logója alig látszódik majd rajta, ez az új hullámos

  fekete lesz a fekete. De a háttérszínt Jet Blacknek nevezik majd.

  Őszintén meglep, hogy semmi nem maradt a magnetizált, ionizált, jodizált fürdőből. Az sokkal menőbb név lenne.

 • Erre is jó sokat kellett várni.

  A vízállóság fontos szempont lenne, én már ejtettem vécébe a telefonomat a prince koncert előtt, azóta egy rettegés az életem

  - írta Anita még a megjelenés előtt.

 • A kerekecske gombocska mostantól olyan lesz, mint az Apple Macbook trackpadje. Érezhetővé teszik a gombot, visszajelzést ad a parancsaik bevitele után.

 • Nagyon figyeljen, mert sokat tanulhat az alumínium anodizálásáról! Két percen át beszéltek arról, mitől lett fényes fekete az iPhone 7.  

 •  – ezt mondja a barátainak, ha kérdezik mitől csillog olyan fain módon a telefon!

 • Tim, kérlek, ezt már tavaly is hallottuk.

 • Nemcsak matricákat – sticker – és emojikat küldhetünk, hanem az egész kijelzőt betöltő hangulateffekteket. Ez talán az első olyan dolog, amit a két éve megboldogult MSN nem tudott.

  Mindenesetre saját App Store-t kap az iMessege.

 • Tim Cook nagyon húzza az időt, az iPhone 7 hivatalos bemutatása előtt. Az appok is használhatják a Sirit, a Home Kit segíti az okosotthon kategóriába tartozó eszközök, lámpakapcsolók és redőnyvezérlők irányítását.

  Az iMessage végre utoléri a többi csevegőklienst, matricákkal és egyebekkel. 

 • Kíváncsiak lennénk rá, hogy ez mennyi vevőt jelent, mennyien vették meg a teljes sorozatot.

 • Viszont lesz Series 1 is, ugyanazzal az erős processzorral, és az csak 269 dollárba kerül. Az alacsonyabb árral könnyebb lesz vevőket fogni.

 • Az Apple Watch Nike+ órához sportos szíjat és digitális óralapot kapnak a júzerek. Egyszerűen lehet elindítani a körök mérését:

  szólni kell a Sirinek, hogy most akkor futunk.

  Beleépítettek motivációs eszközöket, személyre szabottan, és olyanokkal fognak cseszegetni minket, hogy már 6 napja nem futottunk, és hogy a barátunk jóval előttünk jár. 

 • Az órával vásárolhatunk Apple Pay-jel, méri a légzésünk, mennyit úszunk, hova sétálunk, hol járunk, mikor alszunk stb.

  Ezek mind olyan adatok, amelyek elképesztően értékesek lehetnek egy marketingesnek vagy egy termékfejlesztőnek. Miközben a felhasználó abban a hitben élhet, hogy a pulzusmérőjének és a futóappjának hála egészségesebben él. 

  Most már tényleg érdekel, hogy a cég mit tárol az adatainkból.

 • Talán nem kell Kaliforniába utazni, hogy az órával tudjunk túrázni. 

 • Épp azért, hogy vízálló legyen. Az új hangszóró kinyomja magából a vizet.

  Külön méri az új Apple Watch, hogy mennyit úszunk. Magyarán nem ugyanaz az algoritmus számolja majd, hogy mennyit úsztunk, mint amelyik a futást mérte. Kiszámolja azt is, hány kalóriát égetünk.

Rovatok