Index Vakbarát Hírportál

Rá sem ismer majd iPhone-jára az iOS 17 telepítése után

2023.04.06. 11:47

Újabb információk láttak napvilágot az iOS 17-tel kapcsolatban, amelyről egy hónappal ezelőtt még azt hihettük, hogy egy meglehetősen szegényes frissítés lesz, a bemutató napjához közeledve azonban egyre inkább úgy látszik, ez mégsem így történik majd.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, az Apple várhatóan júniusban, a 2023-as WWDC alkalmával mutathatja be az iOS 17-et, más új szoftverekkel együtt. Bár sok részletet nem tudunk arról, hogy mire számíthatunk az új iOS esetében, egy friss jelentés szerint az egy az egyben megváltoztatja majd a Vezérlőközpont kinézetét.

Mint ismeretes, a Vezérlőközpontot vagy angolul Control Centert még az iOS 7-tel mutatta be az Apple, az iOS 11 óta azonban jóformán semmit sem változtattak annak kinézetén vagy működési elvén.

Mint ismeretes, a Vezérlőközpont lehetővé teszi a felhasználók számára a wifi-, a mobil- és a Bluetooth-beállítások, valamint néhány natív alkalmazás gyors elérését. Ezek mellett itt van lehetőségünk gyorsan állítani például a fény- és a hangerőn is, így egy szinte mindenki által használt felület átdolgozásáról van szó.

Arról, hogy pontosan hogyan változtatja majd meg az Apple a Vezérlőközpontot, egyelőre nincs információ, ha azonban tippelnünk kellene, az elmúlt évek tendenciája után mindenképp arra fognak törekedni, hogy az még testreszabhatóbb legyen – jelenleg ugyanis csak néhány ikon helyzete változtatható.

A 9to5 Mac információi szerint egyébként a változtatásról szóló jelentés ugyanattól a kiszivárogtatótól származik, aki hetekkel az új iPhone 14 Pro megjelenése előtt a Dynamic Islandről osztott meg olyan információkat, amelyek később igaznak bizonyultak.  • Tippek
  • Lakáshitel

Rovatok