Index Vakbarát Hírportál

A lottó nagyobb bukta, mint a Facebook

2012.05.27. 11:13

Amikor beugrottunk a Facebook-bizniszbe két pici részvénnyel, többen mondták, hogy inkább lottóztuk volna el a pénzünket. Megtettük, és úgy tűnik, a Facebook egyelőre sokkal jobb üzlet.

Mint pénteken írtuk, két részvényünk árának megfelelő összegért, 18 ezer forintért vettünk lottószelvényeket, pontosan nyolcvan darabot. Amint azt az előző heti nyereményekből levezettük, egy háromtalálatos vagy tizenhárom kéttalálatos kellett volna ahhoz, hogy kevesebbet bukjunk a lottón, mint a Facebookon. Ezt utólag annyival kell pontosítanunk, hogy már 12 darab kettes is elég lett volna, mivel a kettes ezen a héten jobban fizetett (1290 forintot). A hármasért pedig 18265 forintot lehet most felmarkolni, szóval ha ez bejött volna, rögtön nyereségbe fordult volna a lottóprojekt.

De nem jött be. Hármasunk nem volt, csak kettő nyavalyás kettesünk lett (az egyik majdnem hármas), és hét darab egyesünk (ezek, akárcsak múlt héten, nulla forintot fizetnek).  A két kettes 2580 forintot ér, tehát buktunk 15420 forintot. A Facebook-részvényeken akkor buknánk ekkorát, ha valamivel 6 dollár alá szánkázna le az árfolyam. A Facebook tehát egyelőre messze jobb üzletnek tűnik, mint a lottó.

Persze az utóbbi tiszta szerencsejáték, ahol tényleg legfeljebb matematikai esélye van a nyereménynek. A tőzsdén viszont előfordul, hogy hosszú távon nyer az ember, mi is ebben bízunk. Viszont ahhoz egy kicsit össze kellene szednie magát a Facebook-részvénynek, mert pénteken 31,91 dolláron zárt az árfolyam (mi 38,32 dolláron jegyeztünk).

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok