Index Vakbarát Hírportál

Minikonzolban reinkarnálódik a klasszikus PlayStation

2018.09.19. 14:20

Keddi blogbejegyzésével valószínűleg temérdek retrógémer szívét dobogtatta meg Eric Lempel, a PlayStation egyik főmarketingese. A bejelentés szerint ugyanis idén december 3-án piacra kerül egy új Sony konzol, ami nem is annyira új, vagy legalábbis nem úgy: a PlayStation Classic a konzolpiaci retrótrendeket követve a legendás, 25 évvel ezelőtt debütált első PlayStation játékgép miniatürizált változata lesz, amire alapból húsz játékot fel is töltenek.

A negyedszázados születésnapját ünneplő konzolból világszerte százmillió példány kelt el, és költözött vele az otthonokba a 3D-s játékélmény. A bő két hónap múlva megjelenő, 100 dollárba (28 ezer forintba) kerülő PlayStation Classic olyan közkedvelt játékokkal lesz megtömve, mint a Final Fantasy VII, a Jumping Flash, a Ridge Racer Type 4, a Tekken 3 vagy a Wild Arms.

A kéttenyérnyi nosztalgiakonzol kb. feleakkora lesz, mint a nagy előd, és az ígéret szerint élethűen hozza majd a 25 évvel ezelőtti játékélményt, részben az autentikus kontrollereknek és csomagolásnak köszönhetően. A géphez a Sony ad HDMI kábelt is, hogy a korszerű tévékhez, monitorokhoz egyszerűen lehessen csatlakoztatni.  • Hírek
  • Hírek

Rovatok