Index Vakbarát Hírportál

A PlayStation 5-öt PlayStation 5-nek fogják hívni, és jövő karácsonyra dobják piacra

2019.10.08. 16:29

A Sony hivatalosan is bejelentette, hogy játékkonzoljának következő generációját PlayStation 5-nek fogják nevezni, és a 2020-as ünnepi időszakra fog megjelenni. Azt a cég is elismeri, hogy ezek az infók talán nem hatnak elképesztő meglepetésként, de ők mégis fontosnak tartották, hogy a rajongóknak ne kelljen többé kétségek között vergődniük.

A Wired mai riportjában technikai részleteket is felvillantanak az előkészítés alatt álló konzolról, az újdonságok talán legfontosabbika egy új kontroller. A Sony ígérete szerint a kontroller a PS5-tel fog érkezni. Elmélyíti majd a játékosok azon érzését, hogy teljes mértékig belemerülnek a játékba, és átveszik annak minden rezdülését. 

Ennek érdekében két fő innovációt fog az új kontroller tartalmazni. Az egyik a tapintási feedback, amelynek segítségével például a különböző felületek érintése, illetve a különböző erőhatások eltérő tapintási érzetet fognak kiváltani a játékos kezeiben.

A másik innováció a kontroller hátsó gombjainak (L2 és R2) adaptív programozási lehetőségével kapcsolatos. A játékfejlesztőknek ezután lehetőségük lesz a gombok ellenállását is programozni, amelyek így eltérő erősséggel lesznek lenyomhatók, attól függően, hogy a játékos éppen íjat feszít meg velük, vagy egy terepjárónak ad gázt a sziklás talajon. 

A partner játékfejlesztők már megkapták a kontroller prototípusait, és már elkezdték az új képességeket kihasználó játékok fejlesztését. 

(PlayStation.com)

Rovatok