Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus a GDC-t is elmossa

2020.03.01. 19:55

Harminc év után először nem március végén tartják a Game Developers Conference nevű videójátékos expót – derül ki a szervezők közleményéből. A San-Francisco-i eseményt eredetileg március 16 és 20 között tartották volna, de a COVID-19 elnevezésű új koronavírus miatt a szervezők inkább nyár végére tervezik.

A döntés nem teljesen váratlan, az elmúlt időszakban egészségügyi kockázatra hivatkozva a Sony, a Microsoft, az Epic és a Facebook is kihátrált az esemény mögül. Évente nagyjából 30 ezren vesznek részt a GDC-n.

Több előadó, köztük a Microsoft és a Unity azt ígérték, hogy a prezentációikat megtartják online.

A szervezők mindenkinek visszatérítik a befizetett jegyárakat és kiállítói költségeket, és ha valaki a konferencia által leszervezett szállások közül foglalt, akkor büntetés nélkül lemondhatja. A külföldi látogatóknak és kiállítóknak azonban az esemény több extraköltséggel jár, mint például utazási költségek, szállás és vízum, amik közül sok vissza nem térítendő, vagy csak a befizetett pénz egy részét kapják vissza.

Hogy a kis stúdiók terheit csökkentsék, a Wings nevű szervezet közösségi gyűjtést szervez, amivel az indie-stúdiókat támogatnák.

A vírus miatt több esemény is elmarad, mint például a Facebook Global Marketing Summit-ja, vagy a Mobil Világkongresszus. Kérdéses, hogy vajon a júniusi E3 is hasonlóan jár-e majd.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM


Rovatok