Index Vakbarát Hírportál

Felújítást kap a 2002-es Splinter Cell

2021.12.19. 13:42

Remake-kiadás készül a 2002-ben megjelent Splinter Cell játékból, jelentette be a Ubisoft. Megjelenési dátumról egyelőre nincs szó, csak kiadói ígéretek vannak.

A Ubisoft Toronto fejlesztésében a kor videojátékos igényeihez igazítva felújítják a 2002-es, eredeti Splinter Cellt. A stúdió korábban a Splinter Cell Blacklist, a Far Cry 5 és 6, valamint a Watch Dogs: Legion című játékokon dolgozott.

A remake természetesen frissített vizuális megjelenést kap, a játék alatt a Snowdrop motor fut majd, ezt a Ubisoft a Division és a Mario + Rabbids című játékokban már használta, a kiadó állítása szerint ez képes kihasználni a kurrens konzolgenerációk grafikai teljesítményét. A pályadizájn nem sokban változik, marad a lineáris kialakítás, nem lesz nyílt világ, a játékos által választott lehetőségek azonban kihatnak majd a játékmenetre. Fejlesztések várhatók az irányításban, hogy kényelmesebben játszható legyen és jobban illeszkedjen a program a mai elvárásokhoz.

A stúdió által közzétett videó szerint a játék még a fejlesztés legkorábbi fázisában van, így nemcsak a megjelenésig, de a megjelenés dátumának közzétételéig sem érdemes fél lábon állni. A videót mindenesetre érdemes megnézni addig is, amelyben a játékon dolgozó fejlesztőcsapat beszél a projektről, illetve a remake-kel kapcsolatos terveikről.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok