Index Vakbarát Hírportál

Végre tényleg gőzerővel készül a GTA 6

2022.07.26. 18:42 Módosítva: 2022.07.28. 17:42

Tavaly novemberben jelent meg a felújított Grand Theft Auto-trilógia, amelyben a GTA III-at, a Vice Cityt és a San Andreast kapták meg a játékosok egyben. A végeredményben mondjuk nem volt túl sok köszönet, a grafika rettenetes volt, teli volt mindhárom rész bugokkal – a nem túl komolyan vett, összetákolt fércmunka sokkolta a rajongókat. Nem is csoda, hogy nagy felháborodás lett a vége, a közösségi média pedig teli volt a játékokból kivágott részletekkel, amik szépen átadták, micsoda pénzlehúzás lett a remastercsomag.

Állítólag pont a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition volt az, vagy pontosabban annak rossz fogadtatása eredményezte, hogy a Rockstar Games fogta magát, és kukázta két, éppen készülő projektjét. A GTA IV és a Red Dead Redemption remake-jeiről van szó egészen pontosan, amik a felújított GTA-trilógia bukásának áldozatául estek.

Ezen a híren valószínűleg tömegek fognak bosszankodni, hiszen a Read Dead Redemption szebb és modernizált verziójáért sokan epekedtek. Ám jó oldala is van a dolognak, mégpedig az, hogy – amint a Kotaku is beszámolt róla – a Rockstar végre aktívan elkezdett dolgozni a Grand Theft Auto legújabb, hatodik felvonásán.

A Rockstar idén tavasszal tett közzé legutóbb friss hírt a GTA 6-ról, április végén arról beszéltek, hogy úton van a híres franchise folytatása. Az előző részből, a GTA V-ből a kiadó a létező összes bőrt lehúzta már, a játék eredetileg 2013-ban jelent meg PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, aztán később felújított verzióban újra kiadták Xbox One-ra és PlayStation 4-re... talán ezek után még azokat sem lepi meg, akik nem tudnak róla, de nemrég a nyílt világú videojáték PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re ugyancsak megjelent.

Az mindenképpen örömteli, hogy a Rockstar innentől minden erőforrásával a GTA 6-ra koncentrál, ám a szaklapok emlékeztetnek, a játék kiadása még jóval odébb lehet. Valószínűleg néhány év múlva kerül csak polcokra a folytatás. De ahogy a mondás tartja: a türelem új GTA-t terem.

A híres kiadónál meg reménykedhetnek, hogy mire kijön a Grand Theft Auto 6, addigra az emberek elfeledkeznek a felújított GTA-trilógia által okozott hatalmas csalódásról.  • Tippek
  • Biztosítás

Rovatok