Index Vakbarát Hírportál

Borzalmas hírt kaptak a Harry Potter-rajongók

2022.08.17. 06:57 Módosítva: 2022.08.17. 07:00

A Harry Potter-filmek rajongói jókorát csalódtak, amikor a Legendás állatok és megfigyelésük című előzménytrilógia nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Persze nincs kőbe vésve, hogy egy hasonló, kiegészítő projektnek mindenképp a földbe kell állnia, épp ezért reménykedünk benne, hogy a Hogwarts Legacy című új szerepjátékból valami értelmes sül ki.

Minden adott ehhez, a korábbi Harry Potter-videójátékokhoz képest is nyíltabb világot kínál majd az Avalanche Software alkotása. Ráadásul egy eddig nem annyira feltérképezett korba, az 1800-as évek végére, a Roxfort iskolába, egy ötödéves hallgató talárjába bújva tehetünk látogatást. Lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere, a karakterünket úgy szabjuk testre, ahogy csak kívánjuk, hogy aztán egy olyan rejtély nyomába eredjük, ami ízekre szedheti az egész varázsvilágot.

A Hogwarts Legacyban természetesen órákra is járhatunk, varázsigéket tanulhatunk, és akár sárkányokkal, valamint trollokkal is találkozhatunk. Amellett, hogy választunk, hogy a jó vagy rossz oldalra állunk és, hogy kikkel barátkozunk össze a szereplők közül. Szóval lesz elfoglaltságunk, bőven.

Üröm az örömünkben viszont, hogy a Harry Potter-előzményjáték a vártnál később jelenik meg. Nem ez az első csúszás a Hogwarts Legacyval kapcsolatban, melynek készültéről még 2018-ban, pár kiszivárgott videóból szereztünk tudomást. Egy PlayStation-eseményen történt meg a hivatalos bejelentés még 2020 őszén, a megjelenést pedig 2021-re tervezték. Ám, a koronavírus is közbeszólt a fejlesztésbe, így először 2022 végére halasztották a Hogwarts Legacyt.

Most pedig bejelentették, hogy a HP-rajongóknak még ennél is tovább kell várniuk rá. A Hogwarts Legacy 2023 február 10-én jön ki PC-re, PlayStation 4-re és 5-re, valamint Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, és a Nintendo Switch-et sem hagyja ki az Avalanche Software újdonsága.

„A csapat izgatottan várja, hogy mindenki játszhasson a Hogwarts Legacyval, de szükségünk van még némi extra időre, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsa a játék” – közölte a Warner Bros, majd hozzátették, a Nintendo-verziónak egyelőre nincs pontos megjelenési dátuma, arra valószínűleg többet kell még várni.

A Hogwarts Legacy bár a Harry Potter-univerzumban játszódik, semmilyen szinten nem fűződik J. K. Rowlinghoz. Az írónőtől azért igyekszik minden erővel elhatárolódni a Warner, mert Rowling transzfób kijelentéseket tett a múltban, és genderelméleteivel is kiakasztotta a publikumot. J. K. Rowling többek közt az HBO Max-féle Harry Potter-reunionban sem jutott szerephez, mindössze archív felvételeken bukkant fel a híres művész.

A videójátékiparban a 2022-es év eddig a csúszásokról szól, nemrég összeszedtünk öt olyan nagy címet, aminek az elhalasztása sokaknak okozhatott szívfájdalmat.  • Tippek
  • Hírek

Rovatok