Index Vakbarát Hírportál

Bemutatta az EA Sports focis játékai új logóját

2023.04.07. 15:04
Az EA Sports bemutatta új logóját, melyet a cég legendás focisjáték-sorozata fog magán viselni a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (FIFA) való szakítás után.

Az EA Sports és a FIFA 2022 májusában vetett véget hivatalosan 30 éve töretlen partnerségének, miután a két félnek sehogy sem sikerült dűlőre jutnia a licencszerződés megújításával. Ezzel a videójáték-történelem egyik legjelentősebb és legsikeresebb együttműködése ért véget.

A szakítás értelmében az EA Sports többé nem használhatja a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nevét, így

a tavaly megjelent FIFA 23 az utolsó olyan játék, amely a FIFA nevét viseli.

A legendás játékfranchise azonban robog tovább, csak ezután már EA Sports FC néven. Az új névhez pedig megszületett az új, háromszög alakú logó is, mely az EA Sports FIFA-játékok múltjának jegyeit is magán viseli – írja az ESPN.

Az új FC-logó jövő hétvégén debütál az élő focimeccseken: olyan világhírű bajnokságok meccsein tűnik majd fel, mint a Premier League, a LaLiga, a német Bundesliga és a Ligue 1.

FIFA-történelem

Az EA Sports a FIFA nevet a sorozat legelső játéka óta használta, amely 1993-ban jelent FIFA International Soccer címmel.

Azóta

további 38 cím jelent meg 18 nyelven, 51 országban, szinte minden létező platformon.

A Guinness World Records a FIFA-t a történelem legkelendőbb sportos videójáték-franchise-aként tartja számon, amelyből 2021-ben már több mint 325 millió példányt adtak el világszerte.  • Tippek
  • Babaváró hitel

Rovatok