Index Vakbarát Hírportál

Bámulatosnak ígérkezik az új Star Wars-játék

2023.04.13. 17:28

Videójátékos téren eddig erős év a 2023, februárban kaptunk egy közel tökéletes Harry Potter-élményt nyújtó Hogwarts Legacyt, aztán egy hónappal később befutott a Resident Evil 4 rémisztő remake-je, és már nem is kell sokat várni a következő nagy durranásra, amely az április 28-án polcokra kerülő Star Wars Jedi: Survivor lesz. A 2019-es Star Wars Jedi: Fallen Orderben megismert Cal Kestis visszatér, hogy fénykardjával és az Erőnek parancsolva újfent dacoljon a hatalma csúcsán lévő Birodalommal, a karakter hangját és modelljét újfent a Shameless egykori sztárja, Cameron Monaghan kölcsönzi, aki a Londonban nemrég megrendezett Star Wars Celebrationön is tiszteletét tette.

A messzi-messzi galaxist ünneplő rendezvénysorozat teli volt bejelentésekkel és persze előzetesekkel, utóbbiak közül kiemelkedett a Star Wars Jedi: Survivor kedvcsinálója, amely ezúttal a gameplay erősségeit villogtatja. Például azt, hogy a szimpla és dupla, Darth Maulhoz hasonló fénykardhasználat mellett hősünkkel ezúttal már két fénykardot lobogtatva is ölhetjük majd a rohamosztagosokat, sőt… egy újfajta, Kylo Ren harcmodorához hasonló kardforgatási lehetőség is tiszteletét teszi, a fénykard plusz sugárpisztoly kombóról nem beszélve. Bár utóbbit a fejlesztő Respawn egyelőre hét lakat alatt őrzi, és fogalmunk sincs, a gyakorlatban miképp fog működni.

A játékról magáról viszont elég sokat tudunk. Poncsók helyett végre rendesen lehet majd Cal Kestis ruházatát, haját és persze a fénykardját is alakítgatni. Mindemellett a God of Warhoz hasonlóan a harcoknál lesz egy-egy bajtársunk, akivel összedolgozva küzdhetünk, illetve lovagolhatunk a Survivorben idegen lények hátán, és azt se felejtsük el, hogy végre a fegyverünk nem baseballütőként funkcionál, hanem tényleg lehet majd szeletelni, csonkolni az ellenségeket. Csak hab a tortán, hogy olyan bejárható bolygók várnak ránk, mint sokak kedvence, a Coruscant, szóval ebben a játékban lesz mit csinálni.

Természetesen az Uncharted-játéksorozatból átmentett parkouros, ugrálgatós mozgásrendszer visszatér, ahogy a nagy soulslike-okból kölcsönzött bossharcokat sem ússzuk meg, így ölre lehet majd menni más sötét fénykardforgatókkal, de akár Rancorokkal is.

A Star Wars Jedi: Survivor öt évvel az eredeti játék után veszi fel a fonalat, amikor Cal Kestis már egy tapasztaltabb, öregebb jedi, csapatával pedig nem szaladgál keresztül-kasul a galaxisban, hanem egyetlen bolygón tábort ütve, onnan indulnak küldetésekre. A bázisunkat a játékban fejleszthetjük, testre szabhatjuk majd, így jó pár játékórát bele lehet majd ölni várhatóan a Fallen Order kvázi második részébe.

A Star Wars Jedi: Survivor PC mellett PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is elérhetővé válik április végén.  • Csok

Rovatok