Index Vakbarát Hírportál

Érintőkijelzőt kaphat a Wii kontrollere

2011. november 5., szombat 15:27

A Nintendo az idei E3-on mutatta be új konzolját, a Wii U-t, ami a jelenleg kapható Wii-nél erősebb technikai háttér mellett egy új kontrollerrel próbálja majd megnyerni a játékosokat. Ez a kontroller furcsa mutáns: rendelkezik hagyományos gombokkal és analóg joystickkel, de formája és nagy érintőkijelzője miatt mégis inkább egy tabletre emlékeztet, mint egy kontrollerre.

A játékkonzolt a hagyományos Wii-kontrollerekkel is lehet majd irányítani, de a Nintendo egy, a napokban benyújtott szabadalmi igénye arra utal, hogy ezek a kütyük is kiegészülhetnek egy érintőkijelzővel. A szabadalmi dokumentum egy Wii-kontrollerre erősíthető kijelzőt ír le, amelyet egy irányítópálcával vagy akár ujjal lehet használni. Az infravörös szenzorral működő kontrollerhez a kiegészítő úgy csatlakozik, hogy a kontrollert hagyományos módon is lehet használni.

A Wii U bemutatója júniusban csalódást okozott a Nintendo befektetőinek, a játékosok pedig azóta is találgatják, milyen játékok fogják kihasználni a tabletforma kontrollert – a mostani szabadalmi dokumentumban leírt új kiegészítő sem ad sok támpontot. A Nintendónak mindenesetre szüksége van valami nagy dobásra, mert legutóbbi konzolja, a 3DS veszteséget hozott a japán cégnek.

Rovatok