Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott az új Halo-játék

2010. augusztus 23., hétfő 16:00

Kiszivárgott a fájlcserélő hálózatokra az év legnagyobb sikerű videojátékaként várt Xbox360-as Halo Reach végleges verziója. A játék hivatalosan csak szeptember 14-én jelenik meg, ami azt jelenti, hogy a végleges verzió már elkészült, és éppen most sokszorosítják a lemezeket.

A kiszivárgott verzió valószínűleg a videojátékos magazinoknak szánt változat, ők egy különleges kóddal védett, titkosított verziót tölthettek le az Xbox Live rendszeréről augusztus elején, hogy a játék megjelenésekor utcára kerülő magazinokban már ott lehessenek az első tesztek. Egy ilyen verzióra tehette rá a kezét egy hekkercsapat, és a titkosítást megfejtve, a játék letöltött fájljaiból összebarkácsolták a szabadon telepíthető változatot.

A Microsoft és a fejlesztő Bungie is nyomoz az ügyben, de a torrentoldalakra kikerült kalózverzió elterjedése ellen már nemigen tudnak mit tenni. A játék fejlesztője arra kért mindenkit, hogy a játék fórumain ne áruljon el a megjelenés előtt meglepetéseket a történetből.

Nem ez az első eset, hogy óriási várakozással övezett videojátékok kikerülnek a netre hetekkel a megjelenés előtt, a Halo korábbi részei, és a Grand Theft Auto epizódjai is így jártak, de szakértők szerint ez egyiknél sem ment később az eladások kárára.

A játéknak egyébként külön érdekessége, hogy egy csomó magyar név szerepel benne, az akció helyszínéül szolgáló bolygórendszerben Turul és Csodaszarvas nevű holdak keringenek, a XXVI. századi emberi telepesek egyik fővárosát pedig Esztergomnak hívják.

Rovatok