Index Vakbarát Hírportál

Xbox-kontrollerrel irányítható Elon Musk alagútfúró monstruma

2018. szeptember 10., hétfő 10:42

Elon Musk alagútfúró cége, a Boring Company közzétett egy videót, amelyen egy alkalmazott egy egyszerű Xbox-kontrollerrel irányítja a föld alatti fúrásokhoz használt óriási gépet – írja a Verge. Musk később szintén megosztotta meg a videót, ebből egyrészt kiderül, hogy azon a cég egyik új gépe látható. Másrészt a megfogalmazásból úgy tűnik, ő maga irányítja rajta ezt az új gépet.

A videóhoz a cég csak annyit fűz hozzá a tweetjében, hogy "a valaha volt legjobb videojáték". Azért reméljük, hogy nem döntik majd össze az alagutak fölött a várost, mert azt kicsit bonyolultabb lenne helyrehozni, mint betölteni egy korábbi mentett állást.

A Boring Company nevű alagútfúrócég ötlete tavaly decemberben pattant ki Musk fejéből. Konkrétan úgy történt a dolog, hogy először dühből kiírta Twitteren, hogy "Megőrülök a forgalomtól. Fejleszteni fogok egy alagútfúró gépet, és elkezdek ásni", majd pár órával később, hogy "Ezt tényleg meg fogom csinálni" – és aztán tényleg megcsinálta. A cég tavaly áprilisban kezdett fúrásba, majd tavaly augusztusban kapta meg az engedélyt, hogy hosszabb tesztalagutat fúrjanak Kaliforniában, később Washington DC-ben és Chicagóban is. A tesztek azóta is folynak.

Rovatok