Index Vakbarát Hírportál

Megbocsátott a misszionárius családja a gyilkos törzsnek

2018. november 24., szombat 18:44

A szentinelézek által meggyilkolt amerikai misszionárius családja közleményben reagált az előző hétvégén, 26 éves korában megölt John Allen Chau halálára, írja oldalán az NBC News.

Bár a fiatal férfi Instagram-profilján közzétett szöveg szerint a Chau család óriási fájdalmat érez, senkit nem hibáztatnak gyermekük és testvérük haláláért. "Megbocsátunk a halála állítólagos felelőseinek, és egyúttal az Andamán-szigeteki barátainak szabadon engedését is kérjük" – írják.

A család hangsúlyozza: John Allen Chau "szabad akaratából" merészkedett a szigetre, saját döntéséért és cselekedetéért nem másoknak kellene bűnhődnie.

Mint ismert, a világ egyik legelszigeteltebb törzse múlt szombaton végzett a keresztény misszionáriussal, aki korábban már többször próbálkozott (sikertelenül) kapcsolatba lépni a szentinelézekkel, hogy Jézusról beszéljen nekik, de azok minden alkalommal ellenségesen fogadták.

A külvilággal sosem érintkező törzs harcosai szokásukhoz híven őt is rendre nyílzáporral fogadták, egy alkalommal nyíllal lőtték át a vízhatlan Bibliáját, ennek ellenére John Allen Chau – környékbeli halászok segítségével, rájuk utal a család közleménye is – újra és újra visszatért a szigethez, amíg végül életét nem vesztette.

"Miért kötődik ilyen sok haláleset ehhez a gyönyörű helyhez? Remélem nem ez lesz az utolsó bejegyzésem. Ha mégis, dicsőség az Úrnak!" – írta egyik utolsó feljegyzésében. Családjának címzett utolsó levelében pedig ez állt: "Azt gondolhatjátok, őrült vagyok, de hiszem, hogy érdemes Jézussal közeledni ezekhez az emberekhez. [...] Istenem, nem akarok meghalni."

Rovatok