Index Vakbarát Hírportál

Nindzsabombával üldözik a terroristákat

2019. május 10., péntek 09:31

Az Egyesült Államoknak sok fejfájást okoznak a terrorelhárítás járulékos áldozatai, azok a civilek, akik egy-egy hírhedt terrorista vezető likvidálása közben életüket veszik, de van egy kevésbé romboló, nagyon nagy jóindulattal humánusnak is nevezhető megoldás.

késeket szereltek rakétára

Egy teljesen hétköznapi Hellfire levegő-föld rakéta R9X változatáról van szó, amit nindzsabombának is hívnak, mert pillanatokkal becsapódás előtt kicsapódik a testéből kilenc penge, és ezekkel gyakorlatilag bármin átvágja magát, legyen az autó vagy épület, és csak a kiszemelt áldozat közvetlen közelében végez mérhetetlen rombolást.

Az USA védelmi minisztériuma állítólag már féltucatszor bevetette a nindzsabombát, az Al-Kaida néhány vezetőjét is ezzel ölték meg, például 2019 februárjában Dzsamal Al-Badawit, aki még 2000-ben a USS Cole amerikai cirkáló ellen szervezett öngyilkos merényletet. Ugyanez a bomba végzett 2017-ben Ahmed Haszan Abu al-Hajr al-Maszrival, az Al-Kaida második emberével is, és a támadásról készült fotókon jól látható volt, hogy hatalmas lyuk tátong az autóján, ám robbanásnak nyoma sincs - írja az Engadget.

A nindzsabombát állítólag még Barack Obama elnöksége alatt, 2013-ban kezdték kifejleszteni, hogy csökkentsék a légicsapások civil áldozatainak számát. Hivatalosan nem erősítette meg a Pentagon, hogy létezik ez a fegyver.

Rovatok